Over

Aline van de Haar

Als “Business Oracle”, leer ik jou hoe jij de regie terugpakt over jouw leven of jouw business. Op jouw manier, op jouw voorwaarden en met jouw eigen, unieke, oplossingen.

foto Aline website

* Connecting the odds;

Mijn leven lang heb ik dingen anders gedaan dan anderen. Ik zie dingen anders, ik denk anders en ik werk anders. Dingen die voor anderen de normaalste zaak van de wereld leken, waren voor mij soms onbegrijpelijk. Als kind was ik al nieuwsgierig waarom mensen dingen bleven doen, die overduidelijk niet meer werkten. Zodra ik daar vragen over stelde, was het antwoord vrijwel steevast: “Omdat we dat nu eenmaal altijd zo doen.” “Uhh.. sorry?” Dacht ik dan. “Wat is dàt voor antwoord?” Hoe gaat dàt er voor zorgen dat we andere resultaten krijgen? Als we immers doen wat we altijd deden, dan krijgen we…. Precies; wat we altijd kregen. En houden we het niet meer werkende systeem daarmee zelf in stand. Terwijl we zeggen dat niet te willen…

Dat vond ik vreemd. Heel vreemd.
Voor mij was het overduidelijk waar het vastliep, stagneerde of zelfs helemaal stopte.
Vol enthousiasme kwam ik daarom met mogelijke oplossingen aan, waarbij ik vervolgens vreemd werd aangekeken. “Dat kan niet.” Was daarop ook vrijwel steevast het antwoord. Met vervolgens daarachter een hele reeks aan argumenten waarom iets niet mogelijk was. Opnieuw vond ik dat vreemd… want waarom zou je alleen focussen op wat er Niet mogelijk was?

Dat is waarom ik nu mijn bedrijf fundeer op de slogan “connecting the odds”. Juist alles wat niet lijkt te passen in de dagelijkse realiteit of in de huidige systemen, vormt het antwoord naar vooruitgang. Naar iets wat wél werkt. Want ook al lijkt het nu nog niet te passen, het is er niet voor niets. 

Wie ben ik?

online-training-regie-terugpakken-leven

Ik ben Aline van de Haar. Business Oracle. Ziener. Teacher. En onderzoeker van nieuwe wegen en mogelijkheden waarmee je alleen het allerbeste haalt uit jezelf en uit je bedrijf. Ik ben Eigen-Wijs, gedreven, vernieuwend, verhelderend, direct en soms zelfs provocerend. Maar altijd met de intentie jou net dat stapje extra te laten zetten. Jou te laten zien wat voor mij al duidelijk is: waar jouw potentie zit, hoe je die succesvol in kunt zetten en hoe je daarmee de systemen om je heen weer voor je kunt laten werken.

 “The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do”

Ready for some change in your world? Ik spar graag met je wat ik daarin voor je kan betekenen.

Wat doe je nu eigenlijk precies?


Een vraag die ik regelmatig krijg en waar door mijn brede interesse en ervaring niet één kant en klaar antwoord op is. Er is wél altijd één rode draad:

Ik help mensen van hun problemen af door ze deze zelf op te laten lossen.
Ik zie wat niet werkt, wat anders kan en bied je de praktische stappen om daar te komen.

Daarom werk ik graag op projectbasis: ik loop een stukje met je mee om te kunnen zien waar het bij jou knelt en bied je daarvoor praktische oplossingen die direct resultaat bieden. Zodat jij van mij dat 1e zetje krijgt wat alles weer in beweging brengt.

En daarna? Weet je precies welke krachtige stappen je te zetten hebt en welke krachtige keuzes je mag maken. Zo pak jij de regie terug over jouw leven.

Een patroon of een systeem is bedoeld om dingen makkelijker te maken. Toch is vaak precies het tegenovergestelde de realiteit. We lopen erin vast, we lopen erop leeg en uiteindelijk lopen we ervoor weg. Dat is zonde want ik geloof dat het beter en makkelijker kan. Ik zie het daarom als een persoonlijke missie om de collectieve patronen waar we momenteel mee worstelen te blijven perfectioneren en weer werkbaar te maken voor alle betrokkenen.

Hoe ik dat doe?

Je kunt het vergelijken met een doolhof. Stel jezelf maar eens voor dat je midden in een doolhof staat. Je bent ergens vastgelopen en je weet niet meer hoe je eruit komt. De muren lijken steeds verder op je af te komen en hoe harder je gaat lopen, hoe verder je lijkt te verdwalen. Je weet dat er een uitgang moet zijn, maar waar….

Terwijl je de paniek voelt toenemen en je hart in je borst voelt bonken, hoor je ineens een helikopter aankomen. In je wanhoop kijk je omhoog en vlak boven je zie je dat de helikopter stil is gaan hangen. De piloot kijkt even naar beneden, neemt alles zorgvuldig op en ziet van daaruit direct waar jij bent vastgelopen. Ze stelt je gerust en reikt jou vervolgens iets aan. Je voelt de paniek uit je lijf trekken en dankbaar neem je het van haar aan. Het blijkt de meest efficiënte route uit jou doolhof te zijn die ze voor je heeft uitgetekend. Vanuit haar perspectief kon ze deze al voor jou zien. Het enige wat jij nog hoeft te doen is jouw route volgen en het doolhof zelf uitlopen.

Die piloot dat ben ik; ik overzie van nature het grotere plaatje en kan dit vervolgens voor jou vertalen in praktische stappen die je direct kunt gaan zetten. Degene die de stappen zelf mag gaan zetten dat ben jij.

Constructief & Constant

Het is geen quick fix voor nu en wie later komt mag de shit opruimen. Het is geen manier om verantwoordelijkheid af te schuiven of een afhankelijkheidsstrategie in een nieuw jasje.

Bij mij mag je het echt zelf gaan doen. Ik begeleid je, bied je de tools en de strategie, maar jij mag zelf het werk doen. Het juiste pad gaan bewandelen.

Zo pakken we allemaal weer de regie terug over ons eigen leven en leren we door zelf te doen.
Je wilt me tenslotte niet de rest van je leven nodig hebben om jouw problemen op te lossen…toch?

Einstein zei het al:

“You can’t solve a problem with the same level of thinking that created it”.

Ik help je uit dat ene level stappen en in het andere. Dat level waar jij alle antwoorden al in je hebt en weer precies weet wat je mag doen. Of het nu op persoonlijk vlak is, in teamverband of voor je totale bedrijfskoers.

Town in Morocco 3840x5760

Silvia Wiggers

Online training

“Mijn grootste inzicht is dat mijn “favoriete probleem” mij ook iets oplevert. Huh, echt? Zat ik dat nu gewoon zelf in stand te houden?”

Ela Grooteman

Online training

“De workshop van Aline was een mooie eye opener voor me. Ondanks dat ik als coach sommige dingen “allang” wist, zette Aline me absoluut aan het denken over mijn “favoriete” probleem, mijn verborgen kwaliteiten en wat ik bewust en onbewust doe. Dank je wel Aline.”

Laten we kennismaken

“Wat wil jij dat mensen over je zeggen als je er straks niet meer bent?

Hoe is het voor jou als alles weer loopt als een geoliede machine?
Als jouw niet langer werkbare (bedrijfs)systemen weer werkbaar worden?
Als jouw mensen en je bedrijfsresultaten een enorme boost krijgen en je zo bijdraagt aan een betere wereld?