Access Bars®

Een zeer dynamisch en ontspannend proces voor lichaam en geest. Ga liggen, sluit je ogen, laat gaan en ontvang…

Wat zijn de BARS?

De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd.  De elektrische lading van al je gedachten, ideeën, gevoelens, emoties, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad, liggen hier als jouw patronen in opgeslagen.

Door deze specifieke punten met aan te raken, activeren we ze en kunnen deze banen die spanning ontladen. Zo komt er meer ruimte vrij voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert zowel de hersengolven als het elektrisch (neurologisch) functioneren van de hersenen.

Elke Bar correspondeert met een bepaald aspect of thema in je leven.

Zo zijn er Bars voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, rust en ontspanning, communicatie etc.

Hoe gaat een BARS sessie in zijn werk en wat doet het?

Tijdens de sessie lig je volledig aangekleed op de behandeltafel, zodat je optimaal kunt ontspannen en ontvangen.

De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt waardoor de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten wordt opgeruimd. Hier hoef je niets voor te doen, het proces vindt volledig plaats in je onderbewuste. Je hoeft alleen maar te ontspannen en te ontvangen.

We vergelijken een behandeling vaak met het opschonen van de harde schijf van je computer. Deze schoon je ook eens in de zoveel tijd op om te voorkomen dat hij slechter gaat functioneren of vastloopt door alle onnodige informatie die er nog op staat.

Wat zijn de voordelen van het laten nalopen van je BARS?

Na afloop ervaar je meer rust en ruimte in je hoofd, alsof het schoongemaakt is. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars sessie.

Op zijn minst voel je je direct na afloop ontspannen en rustig, zoals na het ontvangen van een massage. In het beste geval verandert je leven ten goede.
Het effect van de behandeling werkt nog ongeveer 3 weken door.

We zien ook dat er steeds meer therapeuten en coaches enthousiast zijn over de enorme effecten van deze zachte manier van behandelen.
Ik werk zelf daarom samen met een fysiotherapeut. Zo kunnen we elkaar mooi aanvullen. Daar waar in het reguliere traject geen fysieke oorzaak (meer) te vinden is, maar wel klachten blijven bestaan, kan een Bars sessie in veel gevallen alsnog uitkomst bieden.

Wil je meer info over de wetenschappelijke onderbouwing ?

Bij welke klachten?

Een Bars sessie kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan;

 • angsten en fobieën
 • depressie
 • psychische klachten
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • (onverklaarbare of chronische) lichamelijke (pijn) klachten
 • hypersensitiviteit
 • betere concentratie
 • helderder in het hoofd
 • beter bij jezelf blijven
 • betere leerprestaties
 • stress reductie
 • autisme, ADHD of ADD
 • reductie van de prikkelgevoeligheid bij Hoogsensitiviteit
 • versterking van het immuunsysteem/algehele weerstand
 • verbetert de relatie met jezelf en anderen
 • een positievere houding ten opzichte van het leven

Bars is een ongelofelijk effectieve techniek voor stress vermindering, angst, depressie, slaap bevordering, voor ADHD en ADD, kinderen en studenten voor examens etc.

Kinderen van 3 jaar oud hebben geleerd om Bars na te lopen. Zelfs mensen met een hersenbloeding, Parkinson en epilepsie kunnen veilig de Bars ervaren, waarvan ook veel verbetering ondervonden in hun gesteldheid met gebruik van Bars. Bars kan gedaan worden op baby’s en op mensen van boven de 90 jaar oud.

Vrouwen die hun Bars na laten lopen tijdens hun zwangerschap hebben aanzienlijk minder zwangerschapsziekte en geboorte trauma. Bovendien reduceert het de gemiddelde bevallingsduur aanzienlijk.

Mensen met “drukke en malende hoofden” , constateren dat het nalopen van hun Bars veel meer rust en ruimte geeft in hun hoofd. Bovendien neemt de concentratie toe.

De behandeling zelf wordt ervaren als vergelijkbaar met meditatie zonder dat je daar actief rust en innerlijke vrede die ze zoeken tijdens het “tot rust brengen van het verstand” meditatie is beschikbaar zonder inspanning wanneer iemand anders deze specifieke punten op je hoofd aanraakt.

Bezoek voor aanvullende info ook de internationale Access Bars® website (link is https://www.accessconsciousness.com)

Door jouw BARS te laten nalopen verander je letterlijk de mogelijkheden voor jouw toekomst.

Gun jij jezelf 1-1,5 uur van je tijd voor veel meer gemak en rust in je leven?

Acces bars® behandelingen worden vanaf 1-8-2022 uitsluitend nog gegeven als aanvulling of onderdeel van een coachtraject.

Veelgestelde vragen

Iedere Access Bars® sessie is anders. De meest gemelde resultaten zijn onder andere: toegenomen innerlijke rust, betere kwaliteit van slaap, meer energie, men staat soepeler in het leven en het ‘leven’ gaat allemaal makkelijker.

Als je je Bars eenmaal hebt laten nalopen of als het ware “aan” gezet hebt blijven ze doorlopen. Iedere keer dat je het weer laat doen, wordt het effect intenser. De meest spectaculaire effecten worden gemeld in de 2 tot 3 weken na afloop van de behandeling.

Dat is geheel aan jou. Hoe fijn wil je je voelen? Hoe gemakkelijk wil je je leven hebben? Sommige Bars beoefenaars vragen zich af waarom ze het niet iedere dag (laten) doen? De meesten willen minimaal iedere week hun Bars laten doen. In ieder geval als ze zich mopperig of gestrest voelen, of als de ervaringen in hun leven het vragen. Bij shock, angsten, trauma of energetische verschuivingen is het aan te raden je Bars te laten doen. Je voelt zelf vaak zelf wel wanneer je weer een behandeling nodig hebt.

Iedereen die bereid is de tijdsinvestering te doen om de behandeling te kunnen ondergaan en ervoor open staat om het te kunnen ontvangen.

Kinderen en babies hebben er fenomenaal veel baat bij. De Bars runnen bij kinderen erg snel. Zij kunnen je zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Bij babies gaat het nog sneller.

Absoluut (vraag bij twijfel eerst advies aan je arts). Vrouwen die de Bars hebben laten doen tijdens de zwangerschap meldden kortere en soepelere bevallingen en minder zwangerschapsziekte.

Meestal 60-75 minuten. Het kan variëren. Al is het maar 20 minuten, het is beter dan helemaal niet. Bovendien gaat het bij (kleine) kinderen aanzienlijk sneller.

De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, geven aan dat hun leven steeds beter en gemakkelijker verloopt.

Mensen die het meeste baat hebben van de behandeling zijn de mensen die het vaker hebben laten doen. Access en Bars zijn een keuze. Je moet helemaal niets. Het is jouw keuze.

Mensen met psychologische of mentale problemen melden geregeld de ervaring dat ze ‘per ongeluk’ dus zonder opzet bleken hun medicijnen te vergeten en signaleerden bovendien ongelofelijke positieve veranderingen in hun problematiek. N.b. uiteraard dient elke wijziging in huidig medicijngebruik altijd te overleggen met de behandelt arts.

Met een Acces Bars® behandeling kan je niemand kwaad doen. Bovendien kan de behandeling niet verkeerd gegeven worden.

Alleen degenen die er geen zin of interesse in hebben.

Dat weet je niet. Iedere Bars-sessie is anders en er is geen mogelijkheid om te voorspellen wat er zal gebeuren. Daarom zeggen we dat je na afloop in het slechtste geval het gevoel hebt een ontspannen massage ontvangen te hebben. In het beste geval verandert je leven ten goede.

De Bars bevorderen bewustzijn, wat dus alles kan veranderen. Sommige fysieke klachten zijn veranderd in één Bars-sessie inclusief bijvoorbeeld een scoliose, wat resulteerde in een lengtewinst van een 1 tot 1½ cm. Veel klachten en pijnen van velerlei aard blijken te verdwijnen.

Wederom, dat weet je niet. De symptomen of ziektes zullen verdwijnen als de persoon en zijn lichaam eraan toe zijn de overwegingen, die de ongewenste fysieke conditie op zijn plaats houden, los te laten. (overwegingen zijn: gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen, beslissingen, oordelen uit welke leven dan ook).

Wanneer je er maar zin in hebt om je supergoed te voelen! Mensen die al langer bekend zijn met de behandeling, laten het regelmatig doen. Met zo nu en dan een extra sessie als ze een lastige dag hebben of als ze humeurig zijn.

De Access Bars en de handelingen mogen misschien lijken op deze punten maar de ligging en de werking ervan is anders.

Liggen is niet vereist. Het bevordert de ontspanning voor de ontvanger evenals het gemak en comfort voor de gever. Een massagetafel of een luie fauteuil zijn beiden prima als het voor beide partijen maar relaxt is.